سرنوشت دلار پس از مذاکرات ایران و آمریکا/ کف قیمتی دلار کجاست؟

المیرابابایی: باوجود آنکه پیش بینی دقیق از کف قیمت دلار در شرایط اقتصادی حال حاضر امکان پذیر نیست اما سناریوهای مختلفی می توان درنظرگرفت که با تکیه برآن می توان سرمایه گذاری کرد.
پیشرفت یا شکست در مذاکرات تاثیر قابل توجهی بر انتظارات بازار و قیمت دلار دارد همچنین سیاست های اقتصادی و ارزی دولت ، میزان عرضه و تقاضا در بازار ، نرخ تورم و رشد اقتصادی از عواملی هستند که بر قیمت دلار اثرگذار است که باتوجه به کاهش قابل توجه قیمت دلار پس از انتشار اخبار مذاکرات ایران و آمریکا به نظر می رسد که در صورت تداوم این روند مثبت و قیمت دلار به کانال های پایین تر وارد شود.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با بیان اینکه در حال حاضر نمیتوان کف قیمت دلار را به طور دقیق پیشبینی کرد، گفت: اگر ایران و آمریکا به توافق نزدیک شوند، همچنان قیمت دلار جای کاهش دارد و اگر فرض کنیم که در افق نهایی اقتصاد ایران را بدون تحریم ببینیم، میتوان نرخ ارز را تا حدود ۲۸ تا ۳۰ هزار تومان در نظر گرفت.
به گزارش ایسنا، همزمان با آغاز مذاکران ایران و آمریکا در عمان، نرخ ارز که پیش از آن و در پی اخبار منفی مربوط به احتمال جنگ وارد کانال ۱۰۰ هزار تومان شده بود، در بازار آزاد کاهش یافته است. برخی کارشناسان پیشبینی میکنند در صورتی که ادامه فرآیند مذاکرات هم مثبت باشد، کاهش نرخ ارز ادامه خواهد داشت. با این حال پیشبینی دقیق کف قیمت به سادگی امکانپذیر نیست.
در این رابطه مجیدرضا حریری در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: همانطور که از منظر اقتصادی امکان پیشبینی سقف قیمت دلار وجود نداشت، در حال حاضر هم نمیتوان کف قیمت را به طور دقیق پیش بینی کرد؛ چراکه وقتی نرخ ارز از ۵۸ هزارتومان به بالا افزایش یافت، این افزایش حاصل یک فعل و انفعال سیاسی بود.
وی افزود: اگر ایران و آمریکا به توافق نزدیک شوند، همچنان قیمت دلار جای کاهش دارد. بنابراین اگر فرض کنیم که در افق نهایی اقتصاد ایران را بدون تحریم ببینیم، میتوان نرخ ارز را تا حدود ۲۸ تا ۳۰ هزار تومان در نظر گرفت.