لزوم توجه به هم‌زمانی ایام ماه مبارک رمضان و عید نوروز با شعار بهار در بهار

مهدی مزینانی، رئیس ستاد مرکزی توسعه گردشگری و هماهنگی خدمات سفر مناطق آزاد کشور در گفتگوی اختصاصی با فرینا بر لزوم همگرایی سازمان‌های مناطق آزاد برای خدمت‌رسانی استاندارد به گردشگران را از مهمترین وظایف سازمان‌های مناطق آزادتجاری ـ صنعتی دانست.
کد خبر: 7466
زمان انتشار: 16 بهمن 1403 ساعت 10:00:03
لزوم توجه به هم‌زمانی ایام ماه مبارک رمضان و عید نوروز با شعار بهار در بهار

**برای توسعه گردشگری نوروز در مناطق آزاد چه برنامه‌هایی دارید؟

مناطق آزاد به عنوان قطب گردشگری کشور شناخته می‌شود که با توجه به مجموعه زنجیره ارزش شکل گرفته در این حوزه سبب شده است تا این مناطق به مقصد گردشگری کشور شناخته شوند. به صورتیکه در فصل‌هایی از سال، انبوه حضور گردشگران و خدمت‌رسانی مناسب به آنان را به همراه داشته است. لذا تشکیل ستاد توسعه و خدمات گردشگری با هدف خدمت‌رسانی شایسته و بازتعریف گردشگری هویت محور در طول سال در دستور کار دبیرخانه شورای‌عالی قرار دارد و تعطیلات این عید باستانی هم یکی از دستورهای این ستاد قلمداد می‌شود.
این ستاد در نظر دارد به‌صورت شبکه‌ای مجموعه طرح‌های هماهنگ را در ایام نوروز با توجه به تقارن با ماه مبارک رمضان با شعار بهار در بهار با برگزاری جشنواره‎‌های افطار تا سحر، کنسرت‌های موسیقی، برپایی بازارچه‌های خرید، استانداردسازی خدمات، توزیع جغرافیایی سفر و کمپ‌های اسکان را در تمامی مناطق اجرایی نماید. 

**همکاری و تعامل ستاد مرکزی توسعه گردشگری با مناطق آزاد و همچنین ستاد مرکزی خدمات سفر کشور را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

از سال 1392 دستگاه‌های مرتبط با خدمات‌‌رسانی مربوط به حوزه سفر در ستاد مرکزی خدمات سفر شکل گرفته‌اند و با توجه به اینکه جریان سفر در مناطق آزاد نیز یک جریان زنده و پویا است بر این اساس این مناطق به عنوان عضو مدعو در این ستاد بوده است. اما در چند سال اخیر عضو رسمی محسوب شده و با توجه به تشکیل رسمی ستاد در مناطق آزاد طبیعی‌ست که همکاری دو طرفه نتایجی قابل قبولی را در حوزه گردشگری بخصوص در مناطق آزاد داشته باشد. در چند ماه اخیر چندین جلسه با ستاد خدمات سفر کشور تشکیل شد، البته در حال چانه زنی هستیم که این ستاد اولین جلسه خود را با محوریت حل نظام مسائل مناطق آزاد با حضور مدیران عامل سازمان‌های مناطق آزاد و معاونین دبیرخانه شورای‌عالی برگزار نماید.

** باتوجه به برخی مشکلات در اجرای برنامه‌های گردشگری در مناطق، چه برنامه‌ای برای رفع این موانع دارید؟

نظام مسائل حاکم بر گردشگری مناطق آزاد در چندین بخش قابل طبقه‌بندی است. بخشی از این مسائل با هماهنگی سازمان‌ها قابل رفع و رجوع است که در نظر است در اولین گام در جهت رفع آنها اقدامات شایسته‌ای با تشکیل شورای اداری و شورای معاونین هر منطقه انجام دهیم.
بخش دوم این مسائل نیاز به همکاری سطح استانی دارد که قطعا برای رفع این مورد با وزارت کشور و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی جلساتی در پیش خواهیم داشت.
بخش سوم، نظام مسائل بین بخشی و سطح ملی است که امیدواریم با همکاری ستاد خدمات سفر کشور این مورد را نیز مرتفع نماییم.

**به عنوان جمله پایانی اگر نکته‌ای هست بفرمایید؟

ستاد خدمات سفر مناطق آزاد جهت هم‌افزایی و حل نظام مسائل حوزه گردشگری شکل گرفته است، از این رو انتظار داریم سازمان‌های مناطق آزاد برای توسعه گردشگری با هدف خدمات‌رسانی استاندارد و رونق اقتصادی به نفع جامعه محلی و کمک به سرمایه‌گذاران این حوزه، تشکیل جلسات منطقه‌ای و تعامل با ستاد مرکزی را در اولویت کاری خود قرار دهند.
چراکه معتقدیم گردشگری ابزار تولید ثروت و البته نشاط اجتماعی است که اگر مهره‌های این پازل در کنار یکدیگر قرار گیرند توسعه منطقه قابل دسترس است.//فرینا

تبلیغات در طلوع اقتصاد
بانک صادرات ایران
بانک صادرات ایران
تبلیغات در طلوع اقتصاد
تبلیغات در طلوع اقتصاد
تبلیغات در طلوع اقتصاد
تبلیغات در طلوع اقتصاد
تبلیغات در طلوع اقتصاد