ذخایر استراتژیک بانک مرکزی حراج نمیشود/ از ورود ١.۵ میلیون تقاضا به بازار جلوگیری کردیم
مقاوم سازی قیمت ربع سکه در برابر نوسانات بازار طلا و ارز با افزایش حراجهای سکه اظهار داشت: در این مدت حراج ربع سکه بیشتر از سایر قطعات سکه بوده به این دلیل که اساسا همواره حباب ربع سکه از سایر انواع سکه بیشتر بود.
وی با اشاره به دلیل بالا بودن حباب ربع سکه پیش از آغاز حراجها، ادامه داد: یکی از دلایل افزایش حباب ربع سکه این بود که تقاضا برای خرید ربع بیشتر از سایر قطعات سکه بود چراکه به قدرت خرید کمتری نیاز دارد و با توجه به بودجه خانوار راحتتر خرید آن امکانپذیر است، بنابراین معمولا افرادی که قصد خرید سکه را دارند به سمت خرید ربع سکه میروند. این افزایش تقاضا منجر به افزایش حباب ربع سکه شده از این رو بیشترین عرضه در حراجهای سکه، ربع سکه بوده به طوریکه بیش از 361 هزار ربع سکه در حراجها عرضه شد.
سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلا گفت: این حباب در نیم سکه از تمام انواع سکه کمتر است چراکه متقاضی نیم سکه کمتر است و به همین دلیل در حراجها نیم سکه کمتر عرضه شد. مرکز مبادله در حراجها به هر میزان که تقاضا وجود داشته باشد به همان میزان سکه عرضه میکنیم تا بازار هم کنترل شود.
بالسینی افزود: به دلیل اینکه بتوانیم پاسخ به هنگام به تقاضای موجود ارایه دهیم تعداد جلسات حراج از از دو به سه حراج در هفته افزایش دادیم. از اسفند ماه سال گذشته تا به امروز حدود 690 هزار انواع سکه را در حراجعا عرضه کردهایم.
وی با بیان اینکه در مدت زمان مذکور حراجها از ورود ١.۵ میلیون تقاضا به بازار جلوگیری کردیم، اظهار داشت: به طور قطع این میزان ورود تقاضا به بازار بر روی قیمتها اثر میگذاشت.
سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران درباره رفتار متقاضیان در طول یکسال گذشته برای خرید سکه با افزایش قیمتها و اینکه آیا تقاضا کاهشی بوده، گفت: تقاضا برای خرید سکه همواره در بازار وجود دارد و این تقاضا به هر دلیلی چه برای سرمایه گذاری و چه برای پس انداز یا نیاز مصرفی، طبیعی است. ما در مرکز می توانیم با کاهش حباب قیمتها را در بازار به واقعیت نزدیکتر کنیم.
وی درباره منبع تامین طلای حراج سکه تاکید کرد: به هیچ عنوان برای حراج سکه از ذخایر استراتژیک بانک مرکزی استفاده نمیشود. خرید شمش در معاملات وجود دارد و هر زمان که مازاد عرضه شمش در مرکز مبادله داشته باشیم که خریدار بخش خصوصی وجود ندارد و فروشنده هم مایل به فروش است، بانک مرکزی به عنوان تنظیم کننده بازار این شمشها را خریداری میکند.
انتهای پیام/ایلنا