نقش روابط عمومی در توسعه اقتصادی
امروزه نقش ارتباطات و روابط عمومی درتوسعه پایدار اجتماعی و استراتژی سازمان، نقشی موثرقلمداد میشود و روابط عمومي را در گذشته چشم، گوش و زبان گویاي یك سازمان ميدانستند درحالیکه امروز از روابط عمومي بهعنوان مغز سازمان نگاه ميشود چراکه روابط عموميها به عنوان عناصري قوي در پیشبرد اهداف سازمانها ومدیریت ها تلقي می شوند.
روابط عمومي وظیفه تجزیه وتحلیل افكار عمومي، یافتن نقاط قوت وضعف، شناخت فرصتها وتحدیدها راداشته و در پي آن است تا با مدنظر گرفتن محدودیت ها بهترین روش استفاده ازمدل ها را براي سازمان یا مدیریت طراحي كند همچنین روابط عمومی مدیریت افكار را همراه با رسانه ها بر دوش داشته و با نشر آگاهی ، ارتقای انگیزه و جلب مشاركت های عمومی ، سهم مهمی را در توسعه یك جامعه بر عهده دارد.
از سوی دیگر توزیع گسترده و شفاف اطلاعات اقتصادی ، آموزش رفتارهای صحیح در حوزه های تولید ، توزیع و مصرف ، توسعه آگاهی های اقتصادی مربوط به داخل و خارج از كشور، پالایش و اصلاح عقاید ضد توسعه اقتصادی و بازاریابی و برند سازی نقش حیاتی روابط عمومی ها را در توسعه اقتصادی پر رنگ می كند.
روابط عمومي به معنای جدید امروزی زمانی آغاز شد كه موسسههاي بزرگ اقتصادی متوجه شدند كه رفتار و طرز فكر مردم و طبقات مختلف درسرنوشت آنها مؤثر است و این واقعیت باعث شد كه روابط عمومي در چند دهه گذشته در كشورهاي توسعه یافته و در حال توسعه سرعت بیشتری پیدا کند.
از آنجایی که توسعه اقتصادی در شرایط کنونی جامعه از اهمیت زیادی برخوردار است نقش روابط عمومی را که در خدمت و زمینه ساز توسعه و آگاهی بخشی به جامعه بوده پر رنگ تراز قبل کند به طوری که با در اختیار داشتن ابزار و جمع آوری و رصد اطلاعات مورد نیاز، تجزیه و تحلیل داده ها، ضمن بهره گیری از شیوه ها و تکنیک های ارتباطی و اطلاع رسانی به اشاعه و ترویج فرهنگ و فرهنگ سازی پرداخته و به عنوان اهرم ارتباطی علاوه بر تسریع فرایندفرهنگ سازی، شکل گیری افکار عمومی را در رشد و تقویت توسعه اقتصادی عهده دار است.
به بیان دیگر روابط عمومی مدرن نقش یک دیدهبان را بر عهده دارد و دیگر زمان آن گذشته که منتظر کنشی بود تا به آن واکنش نشان داد بلکه اینگونه برخوردهای انفعالی دیگر جزء اهداف اصلی روابط عمومی نیست بلکه نقش عمده مدیریت
یک واحد روابط عمومی، بسترسازی مناسب برای جلب مشارکت عمومی، اعتماد بخشی و پیش بینی جریان افکار عمومی است.